علی مستوفیان روز سهشنبه ۲۳ شهریورماه ۱۴۰۰ با اعلام این خبر اظهار کرد: اعضای این کارگروه که با همکاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فعال شده، متشکل از اساتید دانشگاه، شاغلان و مهندسان فعال در دستگاههای دولتی و نهادهای اجرایی است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی، همافزایی با دستگاهها و نهادهای اجرایی و علمی برای احیای فرهنگ معماری اصیل ایرانیاسلامی را از اهداف تشکیل این کارگروه برشمرد و افزود: بر اساس وظایف خود، آمادگی هرگونه همکاری با دستگاهها و نهادهای اجرایی و علمی را داریم تا بتوانیم بیشازپیش فرهنگ معماری و شهرسازی اسلامی را در بطن جامعه احیا کنیم.
مستوفیان با اشاره به وضعیت نابسامان نمای ساختمانهای مسکونی شهر که بر تعدادشان افزوده میشود و نیز ساختارهای نامتجانس از نماهای رومی و یونانی و… در این ساختمانها، عنوان کرد: با تعامل جامعه بسیج مهندسین تصمیم گرفته شد تا با راهاندازی کارگروه معماری ایرانی اسلامی اصلاحاتی در این زمینه انجام و الگوی مناسبی به دستگاههای ذیربط ارائه شود.
او از معماری اسلامی بهعنوان میراث شهری یادکرد و افزود: در راستای احیای هویت تزیینات معماری ایرانیاسلامی، توجه به مؤلفههای فرهنگ، اقلیم و… ضروری است و باید تلاش کنیم تا این عناصر هویتساز را حفظ کنیم.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی از آغاز فصل نهم کاوش در تپه ریوی(شهر هخامنشی این استان) در شهرستان مانه و سملقان خبر داد.
معاون گردشگری خراسان شمالی از اجرای پروژه ایمنسازی راه دسترسی به روستای هدف گردشگری روئین اسفراین با اعتبار سه میلیارد ریال خبر داد.
معاون گردشگری خراسان شمالی از احداث زیرساخت در روستای زمانصوفی مانه و سملقان با اعتبار سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون ریال خبر داد.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی با بیان اینکه تا کنون هشت فصل فعالیتهای باستانشناسی در ریوی انجام شده، گفت: ایجاد سایت موزه فضای باز در راستای رشد صنعت گردشگری استان از جمله اهداف ما برای آینده این محوطه تاریخی است.