محمدعلی شجاعی روز شنبه در نشست استانی مقابله با کرونا اظهار داشت: این روند کاشی و گذر از موج پنجم کرونا بی تردید نتیجه هم افزایی تمامی دستگاه های اجرایی استان و همراهی همیشگی اصحاب رسانه ها برای ایجاد حساسیت در بین مردم برای مقابله با این بیماری است.
وی افزود: در واقع با اینکه خراسان شمالی در برابر دیگر استان ها از تجهیزات پزشکی و نیروهای درمانی کمتری برخوردار بود ولی همچنان این موج کرونا را نیز با همت دستگاه های اجرایی با موفقیت پشت سر گذاشت.
شجاعی با اشاره به تاثیرپذیری خراسان شمالی در شیوع کرونا از استان های همسایه، گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان، همیشه شیوع و بستری های کرونایی در خراسان شمالی تابع استان خراسان رضوی و استان های شمالی بوده است به گونه ای که با قرمز شدن وضعیت کرونایی این استان ها، خراسان شمالی نیز وضعیت بحرانی را گذراند.
نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه حفظ سلامتی مردم، اولویت نخست دستگاه های اجرایی استان بوده است، تصریح کرد: اگرچه هم اکنون براساس آمار دانشگاه علوم پزشکی استان، میزان فوتی های استان نسبت به میانگین کشور پایین است اما همه ما وظیفه داریم با تقویت بخش های درمانی حتی از فوت روزانه یک نفر نیز جلوگیری کنیم.
دیر مراجعه کردن دلیل فوتی های کرونایی
معاون استاندار خراسان شمالی نیز با اشاره به مصوبات کمیته علمی کرونا در استان، اظهار داشت: با توجه به اظهارات متخصصین دانشگاه علوم پزشکی و بررسی هایی که این کمیته داشته است، بیشتر فوتی های کرونایی در استان در ۲۴ ساعت ابتدایی بستری شدن بیمار کرونایی اتفاق می افتد به گونه ای که دلیل اصلی فوتی ها دیر مراجعه کردن بیمار به مراکز درمانی است.
علی بیگ زاده افزود: همچنین برخی از افراد برای تزریق دُز دوم مراجعه نکرده اند که این امر موجب کاهش تاثیر واکسن در برابر کرونا می شود.
وی با اشاره شایعاتی در خصوص تاثیر مواد مخدر در برابر کاهش ابتلا به کرونا، یادآور شد: این روزها باورهای غلطی در خصوص تاثیر مواد مخدر در کاهش مبتلایان در جامعه شایع شده است درحالی که میزان بالای معتادان مبتلا به کرونا و فوتی های این بیماری ناقض این باورهای غلط است.
بیگ زاده افزود: در این میان این کمیته علمی تصمیم گرفته است تا با استفاده از ظرفیت متخصصان و رسانه ها مردم را نسبت به این باورهای غلط آگاه کند.
براساس آمار رسمی تا پایان موج چهارم ویروس کرونا یکهزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در خراسان شمالی جان خود را از دست دادند که این میزان در موج پنجم افزایش زیادی داشته است.
براساس اعلام آخرین رنگبندی کرونایی شهرستان ها، هم اکنون شهرستان های بجنورد، اسفراین، شیروان، فاروج، گرمه، جاجرم در وضعیت قرمز و شهرستان های مانه و سملقان و رازوجرگلان نیز در وضعیت نارنجی کرونایی قرار گرفته است.
براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن، خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند.
فرماندار فاروج گفت: فاروج از بیمارستان فقط ساختمانش را دارد و تنها بیمارستانی است که «سی تی اسکن» ندارد.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان شمالی گفت: هزینه درمان نیمه نخست امسال ۷۳۵ میلیارد و ۷۵۷ میلیون ریال بود که این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال به علت شیوع گسترده کرونا ۱۸ درصد افزایش یافته است.
رییس شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: اعضای این پارلمان محلی در نشست رسمی خود که بصورت غیر علنی برگزار شد دکتر جواد حمیدی را به عنوان شهردار مرکز استان انتخاب کردند.
نشست هماندیشی و تعامل با دستگاههای حمایتی و مؤسسات خیریه با حضور مدیرکل کمیته امداد خراسان شمالی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار و سایر مسئولان استانی در محل سالن جلسات استانداری برگزار شد.